AVOCAT SPECIALIZAT ÎN DREPT PENAL

Membru al Baroului București din 2010

Profilul avocatului
Profilul avocatului
Profilul avocatului
Profilul avocatului

Arii de Practică

Suntem specializați în drept penal cu o vastă experiență practică în cauze ce vizează criminalitatea organizată, traficul de droguri, traficul de persoane, infracțiunile informatice, infracțiunile economice, infracțiunile rutiere, infracțiunile cu violență și alte infracțiuni grave.

Asistăm și reprezentăm clienții la toate unitățile de poliție și parchet, inclusiv la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – DIICOT, precum și la toate instanțele de judecată de pe teritoriul României, având competență națională. 

drept penal avocat trafic de droguri

Trafic de droguri

Traficul și celelalte operațiuni ilicite privind drogurile de risc și de mare risc sunt sancționate de art. 2-12 din Legea nr. 143/2000, fiind anchetate de procurori din cadrul DIICOT, cu sprijnul lucrătorilor specializați de poliție judiciară.

drept penal avocat trafic de persoane

Trafic de persoane

Traficul de persoane este sancționat de art. 210, 211, 217 din Codul penal și se referă la ansamblul activităților ilicite privind exploatarea unor persoane, așa cum sunt prevăzute de art. 182 din Codul penal, fiind de competența DIICOT.

drept penal avocat trafic de arme

Trafic de arme

Traficul și celelalte operațiuni ilicite privind circulația armele letale sau neletale și a munițiilor sunt sancționate de art. 342, 347 din Codul penal. Regimul juridic al armelor și munițiilor este reglementat de Legea nr. 295/2004.

drept penal avocat infractiuni informatice

Infracțiuni informatice

Infracțiunile informatice sunt sancționate de art. 249-252, Art. 325, 360-366, art. 374 din Codul penal și referă la ansamblul activităților ilicite săvârșite prin intermediul unui sistem informatic, fiind de competența procurorilor DIICOT.

drept penal avocat infractiuni economice

Infracțiuni economice

Infracțiunile economice sunt sancționate de Codul penal, Codul vamal, Legea nr. 241/2005, precum și de alte legi speciale și se referă la ansamblul activităților ilicite de natură financiară, fiscală, comercială, contabilă, bancară și vamală.

drept penal avocat infractiuni rutiere

Infracțiuni rutiere

Infracțiunile rutiere sunt sancționate de art. 334-341 din Codul penal și se referă la ansamblul activităților ilicite privind regimul circulației pe drumurile publice. Aceste infracțiuni sunt anchetate de lucrători specializați de poliție judiciară.

drept penal avocat vatamari corporale

Infracțiuni cu violență

Infracțiunile cu violență sunt sancționate de art. 188-202, 218-219, 233-234, 236-237, 257, 279-280 din Codul penal, precum și de alte dispoziții legale și se referă la ansamblul faptelor ilicite ce lezează viața și integritatea corporală a persoanei.

drept penal avocat infractiuni sexuale

Infracțiuni sexuale

Infracțiunile sexuale sunt sancționate de art. 218-223, 299 din Codul penal și se referă la ansamblul faptelor ilicite ce lezează relațiile sociale privind libertatea și integritatea sexuală a persoanei, fiind incluse fapte ca violul și hărțuirea sexuală.

drept penal avocat infractiuni sanatate

Infracțiuni contra sănătății

Infracțiunile contra sănătății sunt sancționate de art. 352-359 din Codul penal și se referă la ansamblul faptelor ilicite ce lezează relațiile sociale privind sănătatea publică, fiind incluse fapte ca zădărnicirea combaterii bolilor și contaminarea venerică.

drept penal avocat infractiuni fals

Infracțiuni de fals

Infracțiunile de fals sunt sancționate de art. 310-328 din Codul penal și se referă la ansamblul faptelor ilicite ce lezează relațiile sociale de încredere, fiind incluse fapte cum sunt falsificarea de monede, falsul în înscrisuri, falsul în declarații.

drept penal avocat infractiuni ancheta europeana

Anchetă internațională

Ancheta internațională în materie penală face parte din mecanismul de asistență judiciară internațională și este reglementată de art. 228-352 din Legea nr. 302/2004, vizând în principal procedurile de strângere și administrare a probatoriului.

drept penal avocat mandat european

Extrădare și predare

Extrădarea unei persoane din România este reglementată de art.18-60 din Legea nr. 302/2004, iar predarea în baza unui mandat european de arestare este reglementată de art. 84-88, 97-124 din aceeași lege. Extrădarea și predarea se decid de justiție.

SUNTEM LOIALI CAUZEI TALE

Evaluarea Cazului

    Adaugă documente